Арт & Живот

Спој на талентот на Искра Јанковска Михајловска и Лидија Георгиева

Архитектката Искра Јанковска Михајловска и дизајнерката Лидија Георгиева ги здружија своите сили, талент, искуство и знаење во заедничката колекција „Блупринт“ која ја претставија пред јавноста…


КРИК:Предавања и работилници на водечките имиња на независната култура

Денеска на КРИК фестивалот за критичка култура започна дводневната работилница „Дигитална библиотека/Моја архива: од корисник до аматер-библиотекар, предводена од Марсел Марс и Томислав Медак од Хрватска


Цело село станаа милионери

Сопственикот на познатото пиво Корона, Антонино Фернандез, кој почина во август годинава, во тестаменот оставил 169 милиони фунти, или по 2 милиони за секој од 80 жители на неговорот родно село во ШпанијаКРИК фестивал: Светлана Слапшак вечерва во Чифте амам

Еден од централните настани на фестивалот, предавањето на светски познатата теоретичарка Светлана Слапшак ќе се одржи во 19, 30 часот во Чифте амам, по што ќе следи и разговор со неа, кој ќе го води Ана Вујановиќ, независен културен работник во полето на современите перформативни уметности и културата, која живее и работи во Берлин