Една минута вести


Една минута вести:Стотина домаќинства секојдневно со прекини на струја

Стотици домаќинства секојдневно без струја поради неквалитетната или преоптоварената мрежа, од ЕВН тврдат нормално е; Села и Беса поставија услов за пеговори со ВМРО ДПМНЕ- Груевски да…Вести во една минута: Почина големиот критичар на глобализацијата

Mандатoт на СЈО зависи од преговорите за влада, велат високи функционери од ДУИ; Груевски е опседнат со теории на заговор, смета директорката на Фондацијата Отворено општество, Фани Каранфилова Пановска; Почина Зигмунд Бауман, еден од највлијателните социолози на 20 век, и голем критичар на глобализацијата


Една минута вести: Продолжувањето на мандатот на СЈО виси во воздух

Три жртви од студот во Македонија, деновиве згрижени се 97 луѓе кои немаат дом или живеат во импровизирани живеалишта; Дали ќе се пренасочи вниманието од злосторствата…


Вести во една минута: Непотизам во тимот на Трамп

ЕУ очекува очекува брзо формирање на влада и продолжување на реформите; Виси продолжувањето на мандатот на СЈО, експерти сметаат дека во моментов нема реална можност; На повидок скандал со непотизам во тимот на Трамп – зетот му станува советник