Една минута вести

Една минута вести: Заложничка драма на Малта

Лидерот на СДСМ смета дека волјата на над 600.000 граѓани е побитна од работата на ДИК и Управниот суд, Ахмети ги свика лидерите на сите албански партии на состанок утре, заложничка драма на Малта, убиен терористот од Берлин. Една минута вести на НОВА на македонски и на албански јазик


Една минута вести на НОВА: Убиен терористот од Берлин

Гласачкото ливче в недела на прегласувањето во Теарце останува исто, иако ВМРО ДПМНЕ најави бојкот, Синдикатот на македонската дипломатска служба бара ЈО да реагира за случајот „некролози“, убиен осомничениот за нападот во БерлинВести во една минута на НОВА на македонски и на албански јазик

За работата на канцеларијата на Народниот правобранител и за неговите активности во одредени медиуми во предизборието и после тоа, во провладините медиуми делумно се известувало, Тунижанецот од Берлин бил на американската „црна листа“, ЕУ упати само укор за бившата комесарка која работела во оф шор компанија додека била на функцијата


Една минува вести на НОВА

Одложена новогодишната прослава во Скопје, германските власти нудат 100.000 евра награда за информација за Тунижанецот, во Алепо останаа уште 3.000 бунтовници и цивили за евакуација