Економија

НБРМ ја намали прогнозата за економски раст за 2017 и 2018

Народната банка на РМ во проекцијата за април прогнозира раст од 2,5 отсто на македонската економија за годинава, по што би следувало забрзување на 3,2 отсто во 2018 година

Прочитај Повеќе

Уставниот суд денеска расправа за субвенциите на земјоделците

Уставниот суд пред една недела донесе времена мерка со која се запира извршување на законски решенија до конечната одлука на судот, што практично значи дека субвенциите може да се исплаќаат до конечната одлука на судот