Економија


Трибунис Цивилис : Судење за „Злосторства против јавните пари“

На ова четврто судење по ред, главен судија е Петар Гошев, а помошници судии се Јадранка Костова и Александра Гавриловска. Обвинението го застапува Сашо Ордановски, а одбраната Бранимир Јовановиќ


Еврото се стабилизира – вчера со најниска вредност во речиси 2 години

Светските пазари реагираа на референдумот во Италија, а експертите предупредуваат дека изгледите за стабилноста на европската валута се загрозени поради претстојните избори во Холандија, Франција и Германија во следната година
АНАЛИЗА: Се ветуваат повисоки плати – како до раст

Подобар животен стандард, повисоки плати и раст на минималната плата. Економските изборни програми испорачаа ветувања за она што е најклучно за граѓаните – зголемување на месечните примања. Но, колку и дали овие пресметки на хартија се остварливи и во реалноста?


„Струмица експо“: Поврзување на претпријатијата од Македонија и Грција

На регионалниот Саем за прекугранична соработка изложбена презентација имаа околу 40 претпријатија од Кичево односно Кукуш и Полкастро од Грција од секторите на градежништво, прехранбена индустрија, земјоделство и други


Фрапантно: Смртноста се зголемува со секој процент од загадувањето

Првичните, се уште не објавени податоци од Институтот за јавно здравје покажуваат дека на секои 10 микрограми аеро загадување со ПМ 10 и ПМ2,5 честички, за 10 проценти се зголемува смртноста кај ризичните групи. Статистика одбива да даде податоци на дневно ниво


Промена на сопствеништвото на Дајнерс Клуб Интернешенал МАК

Според договорот потпишан во Белград Ерсте Кард Клуб го презема ексклузивното право за издавање и прифаќање на Diners Club картичката, односно одговорноста за понатамошен развој на брендот Diners Club и идниот развој на подрачјето на Србија, Македонија и Црна Гора