ЕкономијаАНАЛИЗА: Се ветуваат повисоки плати – како до раст

Подобар животен стандард, повисоки плати и раст на минималната плата. Економските изборни програми испорачаа ветувања за она што е најклучно за граѓаните – зголемување на месечните примања. Но, колку и дали овие пресметки на хартија се остварливи и во реалноста?


„Струмица експо“: Поврзување на претпријатијата од Македонија и Грција

На регионалниот Саем за прекугранична соработка изложбена презентација имаа околу 40 претпријатија од Кичево односно Кукуш и Полкастро од Грција од секторите на градежништво, прехранбена индустрија, земјоделство и други


Фрапантно: Смртноста се зголемува со секој процент од загадувањето

Првичните, се уште не објавени податоци од Институтот за јавно здравје покажуваат дека на секои 10 микрограми аеро загадување со ПМ 10 и ПМ2,5 честички, за 10 проценти се зголемува смртноста кај ризичните групи. Статистика одбива да даде податоци на дневно ниво


Промена на сопствеништвото на Дајнерс Клуб Интернешенал МАК

Според договорот потпишан во Белград Ерсте Кард Клуб го презема ексклузивното право за издавање и прифаќање на Diners Club картичката, односно одговорноста за понатамошен развој на брендот Diners Club и идниот развој на подрачјето на Србија, Македонија и Црна ГораДефинитивен крај на Јужен тек

Минимални се шансите за обновување на проектот Јужен тек преку кој рускиот гас требаше да дојде до Европа, изјави денеска портпаролот на Кремљ Дмитриј Песков