Економија
Нискиот кредитен рејтинг на Македонија кај S&P е реален

Македонскиот рејтинг е сега понизок од хрватскиот и еднаков на срспкиот. Рејтингот кој ја мери веројатноста добивките да можат да се конвертираат во странска валута и да можат да се изнесат од земјата е дури и подобар од српскиот.


Газдата на топланата Те-То сака да ја купи грчката ДЕСФА

Руски „Синтез“, кој е косопственик на топланата Те-То во Скопје и на „Балкан Енерџи Груп“, која ја доби лиценцата за производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија во македонскиот главен град, сега е заинтересиран и за купување на грчката ДЕСФА.