ЕкономијаСветска Банка проектира 1,4 отсто раст за Македонија во 2013

Иако оваа проекција е повисока од декемвриската од 1 отсто, таа е пониска о од оние на Европската банка за обнова и развој и на Европската комисија кои се 1,5 отсто, но и од онаа на Народната банка од 2,2 отсто


Скопје 2014 со нови две зделки чекори напред без запирање

Објавен е тендерот за реконструкција на зградата на МЕПСО, како и добитникот на зделката за довршување на зградата на Југобанка во која, меѓу другите, ќе се смести и Министерствгото за финансииСе сретна ли Груевски со министерот за економија на ОАЕ?

Весниците од Обединетите Арапски Емирати уште од саботата пишуваат дека тамошниот министер за економија ќе дојде во официјална посета на Македонија. Денеска тие објавија дека тој се сретнал со премиерот Никола Груевски, а од македонска страна за ова нема никакви информации

Величковски: Профит од земјиштето ќе види екипа околу власта

Го поддржуваме концептот на приватна сопственост, но се создаваат услови мала екипа, владина или политичка олигархија, да одлучува за прашања од кои ќе зависи профитот и производството од земјоделското земјиште, вели Ивон Величковски од Либералната партија.