Економија

Уставен: И со греење и без греење парно мора да се плаќа

Судот смета оти во вертикалните системи каде има еден уред, исклучените од греење сепак добиваат енергија, па според тоа снабдувачот има основа да им испорачува сметки и да наплаќа надомест од граѓаните


ЕП најзагрижен за невработеноста на младите во Македонија

Додека министерот за труд и социјална политика, Спиро Ристовски, вели дека Македонија не е единствена земја во Европа со проблем на високата невработеност кај младите, Европскиот Парламент истакнува дека таа во земјава е меѓу највисоките во светот

Ристовски им се нафрли на младите дека не сакаaт да работат

Ако невработеноста кај младите е проблем и во ЕУ, како што тврди министерот за труд и социјална политика, Спиро Ристовски, тогаш оваа појава во Македонија е на рамниште на национална катастрофа.

Власта дава поголеми земјоделски субвенции од оние во ЕУ

Актуелната власт дели поголеми земјоделски субвенции од далеку побогатата Европа и тоа и како нивен удел во бруто домашниот производ и како удел во буџетот, но и во апсолутни износи по жител ако се има предвид паритетот на куповната моќ.