Документ

Емисија ЈАВНО: Македонската енергија е на небото, не под земја

Во Македонија, земја со повеќе од 250 сончеви денови во годината, енергијата кај нас повеќе не е под земја. Тaa e на небото. НОВА дознава дека проект за термо соларна централа за Македонија веќе постои. Засега само на хартија.

Прочитај Повеќе

ЕКВ и Новиот бран во поранешна Југославија

Што се случуваше во почетокот на осумдесетите години во СФРЈ кога на рок сцената се појавија “новите дечки” ? Кој беше Милан Младеновиќ и како ЕКВ стана икона на овој период? Документарен филм на Душам Весиќ во кој зборуваат сите, се уште живи, кои го создаваа Новиот ЈУ бран.