Документ

25 факти кои можеби не сте ги знаеле за Првата светска војна

Близу 35 милиони цивилно население и војска загинале за време на Војната на нациите, како се создале тенковите, зошто се убивале кучињата од расата „германски овчар“, кој е најпопуларниот војник…
Кој ја оддели Јованка од Тито и зошто?

Шефовите на безбедносните служби Доланц и генерал Љубичиќ го убедувале Тито дека неговата сопруга е руски шпион. За контроверзните околу Јованка Броз и нејзиниот живот како прва дама на СФРЈ погледнете ја дебатата на Ал Џезира Балкан


No Picture

Другарката Јованка Броз

Документарен филм за сопругата на Јосип Броз-Тито, Јованка Броз, која почина денеска на 89- годишна возраст и чија желба е да биде закопана до сопругот во Куќата на цвекињата: За деновите со Тито во комунистичка Југославија


No Picture

Другарката Јованка Броз

Документарен филм за сопругата на Јосип Броз-Тито, Јованка Броз, која почина денеска на 89- годишна возраст и чија желба е да биде закопана до сопругот во Куќата на цвекињата: За деновите со Тито во комунистичка ЈугославијаВидео: Думбалоска за врската со екс-амбасадорот Стојановски

Во својата исповед, Думбалоска го опишува настанот кога за првпат ги видела околу 40 до 50 фотографии од својата 12-годишна ќерка во лап топот на Стојановски, кои нејзиниот адвокат ги опишува како „необични“


Масакр без крв

Документарен филм на Ал Џезаира за ужасот кој го предизвика нападот во предградието на Дамаск со хемиско оружjе. Документарниот филм зборува за овој напад, но и други слични ситуации. Филмот содржи вознемирувачки сцени


Живеат со трауми од конфликтот, нема помош од државата

Потресни сведоштва за последиците од траумите кои ги доживеале учесниците во воените дејствија во конфликтот 2001-ва. Тие за првпат за НОВА отворено зборуваат за пеколот низ кој поминуваат, 12 години подоцна