Документ

Долго патување низ балканската историја

Документарен филм за контроверзите во балкансата историја. Писателите Миленко Јерговиќ и Марко Видојковиќ, едниот Србин, а другиот Хрват во своето југо тргнуваат на патување низ бившите југословенски земји


Последното интервју на Борис Трајковски

На 24 февруари 2004 два дена пред трагичната смрт, претседателот Борис Трајковски зборуваше за неговите надежи за иднината на Македонија дента кога беше доставена апликацијата за добивање на кандидатски статус во ЕУ.Документарен филм – права на потрошувачи

Македонскиот систем не е успешен во заштитата на потрошувачките права. Обемот на кршење на овие права од страна на производителите и уште повеќе давателите на услуги драстично расте ако се има во предвид извештајот на Народниот правобранител.


Владеење на правото – Услови во затворите

“Никој навистина не може да препознае една нација се додека не влезе во внатрешноста на затворите” Нелсон Мендела. Документарен филм за условите во кои живеат македонските затвореници. Од дневникот на еден затвореник.


Полициска бруталност

Документарен филм за случајот Мартин Нешовски кој ја илустрира слабоста на системот која овоможува злоупотреба на полициската моќ.


Полициска бруталност

Документарен филм за случајот Мартин Нешовски кој ја илустрира слабоста на системот која овоможува злоупотреба на полициската моќ.