Eврозум

Дали корупцијата на Балканот го финансира тероризмот во Европа?

Во ТВ дебата во студиотот на ЕП, Борјан Јовановски и Ирена Драгичевиќ од Н1 ТВ разговараа со европските пратеници за наодите на последниот извептајот за напредокот на земјите од Балканот. Гости се европратениците Иво Вајгел, Алојз Петерле и Тонино Пицула како и аналитичарката Корина Стратулат.

Прочитај Повеќе

Станишев: Нема волја за решавање на билатералниот спор

Сергеи Станишев, копретседател на мешовитиот комитет на ЕП и Собранието, во интервју за НОВА ги коментира бугарско македонските односи, перспективите на Македонија во ЕУ, состојбите во Бугарија по изборите и ставот кон Јужниот тек