Eврозум

Како Франција и Германија од непријатели станаа пријатели

Како се одвиваа процесите на помирување во Европа? Можно ли е помирување помеѓу земјите од Балканот? По повод годишнината од германско-француското помирување, во Еврозум гостуваат германскиот и францускиот амбасадор во Македонија.Бизнис клима

Можете да отворите фирма за еден ден, но можете ли да го развивате вашиот бизнис во здрава бизнис и демократска клима?


Грчка криза

Еврозум ви носи еден поинаков поглед врз грчката криза. Таа сериозно ја погоди грчката економија, но стана и плодна почва за развој на нови мали бизниси.