НОВА ДЕБАТА

НОВА ДЕБАТА: Итни мерки против загадувањето или геноцид

Енормното загадување, фрапантните бројки на смртни случаи и заболувања кај децата и возрасните, институционалната несоработка, долгорочни мерки кои треба да се преземат. Ова е само…

Прочитај Повеќе

Нова Дебата: Силата е во граѓаните, власта треба да ни служи нам

Гости- Александар Донев и Стефан Видиков: Студентскиот пленум изгласа присуство на протестот на 17 мај со дистинкција дека не сме дел од Граѓаните за Македонија или од опозициските партии, но имаме заедничка цел со нив. Имаме и дополнително барање: Да се ослободат од притвор нашите членови