Емисии

ПРОЦЕС: Живот вреден за живеење

Вистински приказни раскажани од родители на деца со посебни потреби, но и деца кои за првпат зборуваат јавно, во книгата „Живот вреден за живеење“. Во ПРОЦЕС говорат Мимоза Петревска, една од автирките и Каролина Костадиновска клинички психолог


Институциите и амбасадите ќе бидат информирани за изборните измами

Александар Кирацовски, дополнителен заменик министер за информатичко опшество и администрација говори за злоупотребите врз администрацијата од страна на ВМРО-ДПМНЕ, какви чекори презема, за изборните листи…ПРОЦЕС: Алармантно- секоја самохрана мајка е потенцијална бездомничка

Ниту пет проценти од самохраните мајки немаат сопствен дом, нивните деца немаат приоритет за прием во градинките со што им е оневозможува и нивно вработување.
Со Даунов синдром творат и бараат шанса да ги пласираат креациите

Создаваат творби и бараат место каде да ги изложат и пласираат своите креации. Никола Стојановски со своите 12 години слика на гипсени маски, а Елизабета Петковска прави накит од конец и монистра, изработува плетени креации


Што им порача Хан на невладините

Уранија Пировска и Андреја Стојковски како претставници на невладините на средбата со еврокомесарот Јохнаес Хан разговарале за изборните листи на опозицијата за претстојните парламентарни избори,…


Во Македонија за шест месеци ќе избувне епидемија од ХИВ и СИДА

Владата драстично го намали буџетот за превенција на ХИВ и ја стави земјата во опасност од епидемија која може да избувне во наредните шест месеци до една година, предупредуваат Граѓанските организации


Милчин и Унковски се во немилост на власта

Српскиот режисер Златко Паковиќ во интервју за НОВА говори за прогоните на уметниците и генерално за интелектуалците и во Мкаедонија и во Србија, за должноста на уметникот да ја алармира јавноста, особено во тешки времиња