Емисии

Ивон Величковски: Интереси или идеологија

Интервју со претседателот на ЛП, Ивон Величковски за колебањето дали да се депонираат оставки и да се поддржи опозицијата, за припадноста кон ВМРО-ДПМНЕ па потоа кон СДСМ. Величковски со Секуловска.


Зоран Иванов vs Нора Шаќири и Ида Протуѓер

Зоран Иванов, екс главен и одговорен уредник на Алфа, говори зошто доби отказ од оваа ТВ; одговора на нападите на Нора Шаќири и Ида Протуѓер. Интервју на Иванов со Секуловска.За и против именувањето на Талат Џафери за министер

НОВА ви ги презентира најгледаните интервјуа и дебати во рубриката СТУДИО во изминатиот период: За именувањето на Талат Џафери на функцијата министер за одбрана од 2001 и правата на бранителите и поранешните припадници на ОНА дебата со Стојанче Ангелов и Абедин Зимбери