Емисии

АМАН ги предава 13.000 потписи

За успехот на оваа граѓанска иницијатива, односот на институциите и шпекулациите за партиско полтички манипуации за НОВА зборува Џелал Хоџиќ.Интервју со Сеад Садиковиќ

Сеад Садиковиќ, автор на емисијата ” Без граница” на ТВ Вјести во интервју за НОВА зборува за ситуацијата во Црна Гора, за старо новиот премиер Џукановиќ и црногорско-македонските односи.
Како Франција и Германија од непријатели станаа пријатели

Како се одвиваа процесите на помирување во Европа? Можно ли е помирување помеѓу земјите од Балканот? По повод годишнината од германско-француското помирување, во Еврозум гостуваат германскиот и францускиот амбасадор во Македонија.