Процес

ПРОЦЕС: Од што угинуваат животните во Зоолошката градина

Како да се заштитат животните? Што треба да се смени во концептот на Зоолошка градина? Во ПРОЦЕС, жестока дебата меѓу Дане Кузманоски и Столе Велковски од Анима Мунди.

Прочитај Повеќе

Со Даунов синдром творат и бараат шанса да ги пласираат креациите

Создаваат творби и бараат место каде да ги изложат и пласираат своите креации. Никола Стојановски со своите 12 години слика на гипсени маски, а Елизабета Петковска прави накит од конец и монистра, изработува плетени креации