Процес


Специјализанти: Проблемот со вработувањата е вештачки наметнат

Што се крие зад цврстиот став на директорите Албанци кои добиваат да ги потпишат решенијата за вработување на специјализантите? Дали постои некој таен договор меѓу ВМРО ДПМНЕ и ДУИ?ПРОЦЕС: За правата на луѓето со хендикеп не се преговара

Зошто прашањето за хендикеп мора да се најде на агендата на политичарите. За овие и многу други прашања во ПРОЦЕС разговараме со Бранкица Димитровска од Хендикеп Плус и Елена Кочоска од Полио Плус
ПРОЦЕС: Кои функционери спречиле изградба на болница во Тетово

Кои високи функционери од власта спречиле да стартува болницата „Шендети Медикал“ во Тетово, зошто го направиле тоа и чии интереси штителе? Како банкарите переле пари…