Процес


Професори на медицина: Се крои погубна политика во здравството

Kако некомпетентни луѓе носат медицински одлуки, зошто се трупа непотребна опрема, а урнисувањето се прикажува како голем успех, дали популистичките методи ги сменија работите на подобро?

Флоренс и Цако ги уриваат стереотипите и праќаат бескомпромисна љубов

За тоа како ги уриваат стереотипите и не учат да бидеме подобри луѓе, за нивната љубов, за животот, за успесите,говорот во седиштето на ОН на Светскиот ден на Даунов синдром,во ПРОЦЕС зборуваат Алаксандар Матовски- Цако и Флоренс Гарет, ќерка на британскиот амбасадор во РМ и девојка на Цако и Марија Матовска негова сестра и активист за човекови права
Судот утврди:МВР ги повреди правата на сексуалните работнички со нехумано апсење

По седум години откако сексуалните работнички поднесоа тужба, Граѓанскиот суд утврди дека МВР ги повредила нивните права со нехуманото постапување во случајот „Сузбивање на уличната проституција. На оваа тема во ПРОЦЕС разговараме со Наташа Бошковска и Хајди Штерјова Симоновиќ, правни советнички во ХОПС


Македонец од Албанија:Им донесов 5500 гласа на ВМРО, а не добив ништо

Антонио Лиманоски од Голо Брдо, Албанија кој пред 15 години дошол тука, во потрага по подобар живот, во ПРОЦЕС зборува како пред и за време на избори, агитирал и убедувал луѓе да гласаат за да победи ВМРО ДПМНЕ. Тој тврди дека и донел 5500 гласа на партијата, а тие не исполниле ништо од ветеното