СекуловскаГруевски не сака да признае, името е приоритетно за решавање

Тито Петковски, претседател на НСДП за договорот Груевски-Црвенковски, за следниот чекор на Груевски- решавањето на спорот на името, за идниот кандидат на СДСМ за градоначалник на Карпош ако дојде до втор круг.Црвенковски: Се откажуваме од предвремени ако се реши името

Под кои услови би се откажал од бојкотот на Парламент;најава за нов отпор;став за Јакимовски и Цановски;што очекува од меѓународната заедница- интервју со лидерот на СДСМ, Бранко Црвенковски со Секуловска