Студио


(ВИДЕО)Мухиќ: Абортусот е убиство, но не треба да се забрани со закон

Во интервју за НОВА, Професорот и независен кандидат за пратеник од СДСМ и здружената опозиција Ферид Мухиќ, зборува за неговиот став кон абортусот, поддршката за…


Институциите и амбасадите ќе бидат информирани за изборните измами

Александар Кирацовски, дополнителен заменик министер за информатичко опшество и администрација говори за злоупотребите врз администрацијата од страна на ВМРО-ДПМНЕ, какви чекори презема, за изборните листи…

Што им порача Хан на невладините

Уранија Пировска и Андреја Стојковски како претставници на невладините на средбата со еврокомесарот Јохнаес Хан разговарале за изборните листи на опозицијата за претстојните парламентарни избори,…


Милчин и Унковски се во немилост на власта

Српскиот режисер Златко Паковиќ во интервју за НОВА говори за прогоните на уметниците и генерално за интелектуалците и во Мкаедонија и во Србија, за должноста на уметникот да ја алармира јавноста, особено во тешки времињаГутиерез: Судот не дозволи да имам средба со Зоран Божиновски

Генералниот секретар на Европската федерација на новинари, Рикардо Гутиерез, во интервју за НОВА говори за обидите на власта да ги замолчат новинарите преку затворски казни-…