Студио

Освен бомби, СЈО има сведоци и документи за власта

Адвокатите Тортевски и Давидовиќ дебатираат за најновите обвиненија на СЈО, дали судиите се подготвени да изрекуваат евентуални пресуди? какви притисоци може да изврши власта врз СЈО?


Дали Мајка Тереза навистина била светица

Активистите Ирена Цветковиќ и Петрит Сарачини за и против: Која била навистина Мајка Тереза, за нејзините дела, за сите контраверзи околу финансиската нетранспарентност на донациите кои ги добивала, дали била финансирана од диктатори и дали пружала медицинска нега или го величела страдањетоИнституциите одбиваат радио-аматерство во кризни ситуации

  Претседателот на Сојузот на радио-аматери Ѕвонко Стаменков и членот на Извршниот одбор, Томислав Кежаровски говорат за суштинското значење на радио-аматерството токму кога елементарните непогоди…


Проф.Милевски: Државата мораше да ја спречи трагедијата од поплавите

Професор Ивица Милевски, Институт за географија – Природни ресурски и природни непогоди, во интервју за НОВА говори за пропустите и нестручноста на институциите заради кои…Специјализанти: Проблемот со вработувањата е вештачки наметнат

Што се крие зад цврстиот став на директорите Албанци кои добиваат да ги потпишат решенијата за вработување на специјализантите? Дали постои некој таен договор меѓу ВМРО ДПМНЕ и ДУИ?


Шекеринска: Шарените треба да бидат на изборна листа

Радмила Шеќеринска, потпретседателка на СДСМ говори за причините зошто се согласиле за Пржинскиот договор 2, дали Груевски нема да биде лидер но и на изборна листа, дали и Заев ќе се повлече кога и Груевски