Студио

Како Франција и Германија од непријатели станаа пријатели

Како се одвиваа процесите на помирување во Европа? Можно ли е помирување помеѓу земјите од Балканот? По повод годишнината од германско-француското помирување, во Еврозум гостуваат германскиот и францускиот амбасадор во Македонија.
Што добиваат лекарите со потпишувањето на новиот договор

На оваа тема дебатираат: Љубиша Каранфиловски претседател на Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита и Калина Гривчева Старделова од Самосојниот синдикат на клиниките