Евтини Приказни

Една наивна приказна за ЕУ и САД

Професорот Флоријан Бибер е добар, или поточно би било- одличен познавач на состојбите во Македонија, судејќи според неговите настапи, текстови, анализи и студии. Затоа, неговото…


Да се викате Оливер Андонов, зарем е тоа важно

Неколкудневната мистерија околу физичката смрт на узбекистанскиот претседател Ислам Каримов потсетува на последните смртноносни трзаи на неговиот брат близнак во лидерските способности, предвреме овенатиот и…