Евтини Приказни

Потерата на СС бригадите во лов на Лидија Димковска

  Прво беше Шелева. Потоа Димковска. Иако отсекогаш била проблемот писателката. Иако се почна со Димковска. Професорката сега си направи сличен проблем како писателката. Со…Како ќе живеее понатаму Груевски после враќањето на шимпанзото Коко

Победничката најава на власта дека ќе започне изградба на живеалиште за шимпанзото Коко вредна бесрамни 231. 434 евра, ме потсети на фасцинантните навики на најголемите тирани…


Никола Маџиров, вие не смеете да ја примите наградата од оваа власт

  Има уметници и има режимски уметници. Токму затоа, проминентниот, бескрајно талентиран и прославуван поет Никола Маџиров, не смее да ја прими наградата национален уметник…


ГруевскиИН, СЈОегзит

  Иако целата ситуација со Брегзит е далеку посериозна одошто изгледаше првиот момент кога слушнавме за оваа ингениозна идеја на британскиот националистички камп за излез…


Консиљерето Ставревски

Тогаш кога замина главниот сметководител на Фамилијата со која раководи Груевски, тогаш кога ја тресна вратата Зоран Ставревски од Владата, се сетив на Роберт Дувал…