Фото

(Галерија) Вевчански карневал со Сорос и амбасадорите

Започна Вевчанскиот карневал со над 1,000 маски. Политичката сатира е еден од главните белези на овој карневал. Погледнете ја галеријата на НОВАТВ

Прочитај Повеќе

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Протест пред Обвинителство против уставното дефинирање на бракот

Националната Мрежа Против Хомофобија и Трансфобија утрово одржа протест пред Основното Јавно Обвинителство во Скопје со цел да се насочи вниманието на јавноста кон проблеми со нееднаквиот пристап кон правда, особено за луѓето со различна сексуална ориентација и родов идентитет во Република Македонија