Глобус

Избори во Кувајт: пратеници и за Мусламинаско братство и салафистите

Предвремените избори во Кувајт се одржуваат откако емирот Сабах Четврти Ахмед на 16 октомври го распушти Парламентот избран во 2013 година, поради спорот меѓу пратениците и Владата околу економските мерки на штедење

Прочитај Повеќе