Граѓани


Граѓански активизам: Искра Гешоска во акција- со плакати против состојбите

Претседателката на невладините Контрапункт и Јадро, Искра Гешоска, синоќа, во акција со Елена Вељановска од Контрапункт, протестирајќи изведоа граѓанска акција со која го изразија протестот за состојбите во земјата, кои според нивното гледиште, наликуваат на елементите на фашизмот, на она што денеска наликува државата
“Храброст или страв – што е посилно во борбата за слободно изразување?”

НВО Инфоцентарот и Младинскиот образовен форум (МОФ) во 12:00 часот, во фоајето на Младинскиот културен центар (МКЦ), во Скопје, ќе организираат завршен мултимедијален настан на проектот „Млади промотори на слободата на изразување“.


РесПублика: Панел- “Големиот предизвик -Мултикултурализмот”

Институтот за Цивилен Развој и Политолошки Анализи РесПублика -Правен факултет “Јустинијан Први” во соработка со Американската Амбасада во Скопје, организира месец на цивилното општество како дел од проектот наречен Civil Lyceum. Третата панел дискусија на тема – “Големиот предизвик -Мултикултурализмот”, ќе се одржи во Даут Пашин Амам на 30.11.2013 со почеток во 18:00 часот


No Picture

Новогодишни честитки на Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“

Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“ понуди можност преку купување новогодишни честитки да им се помогне на децата кои не одат на училипте а се дел од Дневниот центар на граѓанската организација; Бидете хумани!


Дете питач луто на државата

Погледнете ја изјавата на ова девојче питач објавена на порталот zase.mk
Луто на владата ова малолетно девојче со очигледни ораторски вештини си кажа што ја мачи.


Две години „Секси маало“

Роденденската емисија на „Секси маало“ ќе се емитува во стандардниот термин, денес во 12 часот и 15 минути на Радио МОФ


„Човечкиот фактор“ – ДА за родова еднаквост

Асоцијацијата за напредок, едукација и лобирање (НЕЛ) викендов организираше еднодневен семинар со 30 учесници кои дискутираа на тема „родови односи“ во рамките на проектот „Човечкиот фактор“, поддржан од Европската Фондација за Млади