Идеи


Граѓанското општество не е обединето

На блогот на „Контекст“, здружението за развој на културата и заштита на културното наследство, прочитајте ја анализата за причините зошто граѓанскиот сектор е разединет.


Никола Груевски, за хакерите…

На 18 јануари 2013 г., во текот на гостувањето во шоуто на Миленко Неделковски, на телевизијата Канал 5, Мирка Велиновска го прашува Премиерот, Никола Груевски, за хакерите и потоа, тој ѝ одговара.


Ах таа моја чудесна земја

На блогот „Ново време, камшик на разумот“ низ неколку фотографии видете една мала мапа на македонските апсурди. Ќе се насмеете.


Зашто веднаш би си заминал од државата

„Здраворазумен хејтеризам“ зборува за машината во која сме сите. Тој се прашува дали да ја напушти земјата, дилема пред која се наоѓаат илијадници граѓани на МакедонијаМал но важен чекор

Гералд кнаус,претседавач на европската иницијатива за стабилнoст во својот блог румели обсервер ја опишува атмосферата зад затворените врати на декемврискиот совет на минстри на еу