Идеи


Никола Груевски, за хакерите…

На 18 јануари 2013 г., во текот на гостувањето во шоуто на Миленко Неделковски, на телевизијата Канал 5, Мирка Велиновска го прашува Премиерот, Никола Груевски, за хакерите и потоа, тој ѝ одговара.


Ах таа моја чудесна земја

На блогот „Ново време, камшик на разумот“ низ неколку фотографии видете една мала мапа на македонските апсурди. Ќе се насмеете.
Мал но важен чекор

Гералд кнаус,претседавач на европската иницијатива за стабилнoст во својот блог румели обсервер ја опишува атмосферата зад затворените врати на декемврискиот совет на минстри на еу