Истражување

Министерство за здравство меѓу должниците на Институт за јавно здравје

Овој долг е само дел од скоро 90 милиони денари кои Институтот не може да си ги наплати за услугите кои ги извршиле на разни фирми, институции, училишта, поединци, а девет милиони денари се од направени услуги во
здравството Сметката е блокирана, а долгот изнесува над 130 милиони денари

Прочитај Повеќе

(ВИДЕО)Сведоштво:“Тргувал ли гинекологот со моите јајце клетки“

Приказната која пред камерата на НОВА ја обелодени млада жена, може да ја прошири истрагата на тоа што с е случувало со материјалите од сопружниците и ембрионите кои биле замрзнувани