Истражување

ДИЖС:Фени ќе го толерираме уште една година

НОВА истражување: Резултатите од анализите со кои располага НОВА покажуваат дека Фени во одредени периоди испушта десеттина, па дури и стотина пати повисока концентрација на загадувачки сусптанции од максимално дозволеното.Жителите на Возарци: Никој не купува од нас на пазарите

Шокантни снимки од црниот рид составен од жгура кој налик на вулканска маса се издига над селото Возарци. Сведоштва на жители од селото кои за првпат јавно проговорија за последиците од прашината која ја испушта Фени.


Фени се оградува од обвинувањата, градоначалникот молчи

Фени се оградува од обвинувањата на граѓаните на Кавадарци, градоначалникот не чувствува за потребно дека треба да и објасни на јавноста што се случува, има ли загадување, какви мерки превезема за да ги заштитиНема криза за владините реклами

Новата година Владата ја почна со уште една скапа кампања – ќе се потрошат 500 илјади евра на реклами и спотови за промоција на семејните вредности пред граѓаните.