Истражување

Гинекологот добивал откази, министерството знаело и за друг случај

Во Министерството за здравство уште во 2013 та година била поднесена претставка од пациентка која пријавила дека три месеци била манипулирана и лажена од гинекологот Никола Дамчевски дека е бремена


Ново сведоштво: Ми гарантираше дека ќе направи да родам машко бебе

Истиот гинеколог успеал два месеца да ја лаже Јасмина А. од Кавадарци дека е бремена при што и давал непотребни лекарства иако жената веќе имала две деца и можела да забремени по природен пат. На сопружниците им ветувал дека може да направи да добијат машко бебе и за тоа им земал 5000 евра


Гинеколог девет месеци лажел пациентка дека е бремена

Гинеколог од Скопје цели девет месеци ја манипулирал и лажел неговата пациентка дека е бремена иако во нејзиниот стомак не постоело никакво бебе. За време на лажната бременост, докторот правел гинеколошки прегледи, мерел грло на матка, вербално ја убедувал дека е бремена, ја терал да прима непотребни лекарства и терапии
СЈО ги истражува медиумските донации: Чиста сметка, долга љубов

Веќе неколку изборни циклуси медиумите се јавуваат како најголеми донатори на владејачката партија, која до изборите во 2014 беше неприкосновена. Нелојалната конкуренција во предизборното рекламирање се смени со Договорот од Пржино и оттогаш медиумите не смеат да бидат донатори на партиите.Платформата на ДУИ во документ предложен од Владата во 2015

Платформата на ДУИ за албанските прашања не е новост за претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, открива НОВАТВ користејќи се со официјалните документи објавени на страната…


Едно долго „возење“: Во потрага по фирмата што го доби тендерот на ЈСП

Она што на почетокот се чинеше лесна задача, се претоври во вистински предизвик. Како изгледаше потрагата по „Гентомар“ – компанијата која го доби тендерот за продажба на електронски билети во ЈСП.