Истражување


Емисија ЈАВНО: СЈО трагало по имот на Талевски во Хрватска

Специјалното обвинителство истражувало информација дека градоначалникот на Битола, Владимир Талески поседува викендица на море во Хрватска, која би била предмет на евентуална конфискација, дознава НОВА


Сметката празна-Институтот за јавно здравје е во колапс

Сметката на Институтот за јавно здравје е блокирана од извршители, вработените последна плата земале во мај, немаат за гориво и тековни трошоци, а се трошат и залихите на реагенсиСтудентката „докторка“ отпуштена од Итната помош, а одговорен никој

И покрај тоа што Кривичниот закон предвидува големи казни затвор за одговорните во овој случај дисциплински ќе одговара само лице од правната служба за пропуст во документацијата


Тодоров бега од отчет за студентката која ја вработиле како доктор

„Брзам морам да одам на друго место. Не постои никаква студентка по медицина“, рече Тодоров за студентката која дипломирала на 17 мај, а од февруари работи како докторка во Брза помош


Недипломирана студентка пет месеци работи како докторка во Брза помош

Според извори на НОВА, таа е дел од новите 70 вработувања кои с е случија во февруари во Здравствен дом, нема лиценца за работа, а печатот кој го поседува е незаконскиКонтролна соба: медиумската војска на пропагандата

Следењето на вестите покажа дека едни исти лица ги читаат сите текстови за предавници, платеници, непријатели. Секторот хајки освен посебни уредници има и посебни репортери. Голем дел од нив од анонимните портали завршија во ударните термнини на националните вести