Избори

21691golema.jpg

Пендаровски: Изјавата на Ју е најсериозната изјава дадена за Македонија

Според Пендаровски, американскиот претставник вчера искажа серија тешки квалификациии за ова што се случува во Македонија. Тој излезе од средбата со Никола Груевски и рече дека сериозно треба да се испитаат злоупотребите на владините преставници.

Прочитај Повеќе

13663golema.jpg

ДУИ прогласи убедлива победа во Гостивар

Конечните резултати соопштени од Огранокот на ДУИ во Гостивар, ја потврдуваат убедливата победа на оваа партија во Гостивар. ДУИ освоил 12.503 гласови, ДПА – 4.479 и НДП – 6.159 гласови