Избори


Иванов: Македонија се сака кога се гради

Во изминатите пет години каде и да одев во Македонија гледав напредок и во земјоделството, и во индустријата и во патната инфраструктура и во обновение училишта, водоводи…Ете така се сака Македонија и така се гради Македонија, порача кандидатот за претседател на ВМРО-ДПМНЕ Ѓорѓе Иванов во струмичко Босилово


Радио Илинден: Срамно- Васко Наумовски кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ од Австралија

Објавувањето на избирачките листи на ВМРО ДПМНЕ предизвика реакции во дијаспората. Членови и симпатизери на ВМРО ДПМНЕ реагираа на одлуката Васко Наумовски да биде кандидатот кој ќе влезе во изборната трка како застапник на интересите на Македонците во Австралија