Kолумна

Светлината на Милица Стојанова и Љупка Џундева

Под диригентска палка на светски прославените маестро Владимир Ашкенази од Русија и пијанистот Симон Трпчевски на отворањето на Македонската филхармонија не успееја да се провлечат…

Прочитај Повеќе

Со Глигоров учевме како се гради и како се сака Македонија

Така за крај со оваа приказна, можеби и одговорот – ќе ни се случеше ли ова ако го имавме сега Глигоров (како што многумина прашуваат)? Не знам. Но, знам дека тој лично ќе беше вклучен со секој и секого и во одбегнувањето и во решавањето на една ваква криза