Евтини Приказни

Време на џуџиња

Со нетрпение ја очекувам Монографијата на Факултетот за драмски уметности- да видам колку букви добиле режисерите Слободан Унковски и Владе Милчин. Без овие двајца професори Милчин и Унковски не е прашањето дали ќе имавме сиромашен театар. Ние ќе немавме воопшто театар


Се срамам од оваа земја

Се срамам од коментарите на Фејсбук, после моето интервју со директорот на ЛГБТ центарот Кочо Андоновски, се срамам од новите повици за насилство, се срамам од она што се претвори земјава, од тоа што стана со овој народ