Kолумна

No Picture

За Фејсбук и Твитер револуциите

Вклучување и партиципација на граѓаните, поттикнување на прогресивен граѓански активизам кој ќе го унапредува општеството, социјалните мрежи можат многу да придонесат“.


No Picture

Кога Вардар ќе биде пловен

Kоа више тргнало, мора да се бара чаре па ја, као сваки лојални граџанин и патриота, низ мислите си кроев планои за спасуење на нашето културно-ботаничко-забавно-рекреативно  богатство со кое претходнава Влада остаи силен печат на градот.


No Picture

Балансираноста е мртва

Ја играм нивната игра. Неприметно, сум завиена во нивниот дискурс. Додека сум зафатена да балансирам и не гледам надоле не забележувам дека веќе не сум високо. Сме го удриле дното. Немам веќе што да изгубам.No Picture

(Впиши име) вмровски град!

И додека ВМРО-ДМНЕ и СДСМ се натпреваруваат кој ќе биде победник, сигурен губитник е Македонија. Отсуството на политички дијалог, ја зголемува политичката несигурност.No Picture

Да не се заборави

Нешто ми вели дека во овие мигови намерно се одржува овој информативен мрак но уверена сум дека набргу ќе ги добиеме одговорите на прашањата.


Ние трева не пасеме!

Пиеме токсично млеко. Кравите низ регионот јаделе лоша пченка. А за нашиве крави не знаеме што јадат?


Жал @Sulimanovic

ВМРО жалат за случките од 24ти декември, но биле неизбежни. СДСМ жалат за бојкотот на изборите но неизбежно било. Стефче Јакимовски жали што се кандидира но морал за да го спаси Карпош од Јагнула.