Kолумна


No Picture

Анализа: Зошто младите во Македонија се фрустрирани

Ако ја оценувате рибата според нејзината способност да се качи на дрво, засекогаш ќе ја сметате за идиот. Главната причина на општеството за потценување на младите е недостигот на искуство, професионално, како и животно.Оскар @Sulimanovic

Сезона на оскари е. Сите нешто глумат деновиве. Каде и да се свртам некоја улога се игра. Гледам Бенедикт глумеше Папа до оној ден па се откажа.


No Picture

Македонците се најсреќниот и најтажниот народ на Балканот

Овие податоци, иако навидум смешни и контрадикторни, кажуваат многу за состојбите во земјата и здравјето на нацијата. Она што е сигурно, е дека бројот на луѓе кои се незадоволни од својот животот е се поголем.


No Picture

Нова улица на Камен мост

Се шпекулира дека оваа идеја му дошла на индискиот билионер Субрата Рој додека се шетале со премиерот Никола Груевски и разговарале за љубовна поезија.