Kолумна

Мал но важен чекор

Гералд кнаус,претседавач на европската иницијатива за стабилнoст во својот блог румели обсервер ја опишува атмосферата зад затворените врати на декемврискиот совет на минстри на еу


No Picture

Предизборни манипулации

Иако архивата на згаснатата А1 телевизија, првиот приватен медиум во земјата, одамна не постои и никој не покажа интерес да ја сочуваМарија Антоанета од нашето маало

На прашањето да се биде или не, нашите уметници решија – да не се биде, учесвувајќи во фарсата наречена „Уметнички протест против неизгласувањето на буџетот“, во режија на власта.
НОВА за нови идеи !

Летот во место во процесот на европските интеграции станува неподнослив. Очекувано, во ваква ситуација сведочиме на уназадување на демократските процеси.


Антички или Словени ?

Антички или Словени? На оваа контроверзна тема Љубчо Георгиевски и Паско Кузман дебатираа на А2 ТВ. Дуелот предизвика бурни реакции во јавноста.


Еврозум во Стокхолм

Ова издание на Еврозум е посветено на еколошкиот дух во кој буквално живее и се воспитува целото шведско општество.