Култура

lile

Почина актерката Лилјана Георгиевска

Лилјана Лиле Георгиевска почина вчера во Скопје на 77 годишна возраст. Актерка на Драмскиот театар Скопје беше од 15 август 1966 година, се до нејзиното…

Прочитај Повеќе

27284golema.jpg

Отворен конкурсот за новинарскиот фестивал за млади „On the record 2016“

Се работи за фестивал на кратки информативни и документарни ТВ-прилози, прилози на радио или печатени медиуми за младите новинари и студентите од новинарство, а ќе се одржува три дена во трање од 26 до 28 мај, 2016 година во Нови Сад, Србија