Македонија

Поради притисоци „Вест“ повлече анкета

Притисоците се од надвор, потврди за НОВА уредникот на весникот, Горан Михајловски, кој вели „во услови на вакво судство и вакви закони, како и во ваква констелација на односи во општеството, ние решивме да ја заштитиме редакцијата“.


Поради притисоци „Вест“ повлече анкета

Притисоците се од надвор, потврди за НОВА уредникот на весникот, Горан Михајловски, кој вели „во услови на вакво судство и вакви закони, како и во ваква констелација на односи во општеството, ние решивме да ја заштитиме редакцијата“.


Бакојани: Нема политичка волја за решение за името

– Проблемот е што во моментов нема пројавена политичка волја за решение на спорот со името од актуелната влада на поранешната југословенска Република Македонија, изјави поранешната шефица на грчката дипломатија Дора Бакојани.


Бакојани: Нема политичка волја за решение за името

– Проблемот е што во моментов нема пројавена политичка волја за решение на спорот со името од актуелната влада на поранешната југословенска Република Македонија, изјави поранешната шефица на грчката дипломатија Дора Бакојани.


Уредничката на „Утрински“ му се извини на спикерот

„Јавно му се извинувам на господинот Трајко Вељаноски за насловот „Анкетарите затропаа кај Вељаноски“ и под наслов „Агенцијата за испитување на јавното мислење, која ја спроведе анкетата за парламентот, обвинува за злоупотреба на резултатите“.


Уредничката на „Утрински“ му се извини на спикерот

„Јавно му се извинувам на господинот Трајко Вељаноски за насловот „Анкетарите затропаа кај Вељаноски“ и под наслов „Агенцијата за испитување на јавното мислење, која ја спроведе анкетата за парламентот, обвинува за злоупотреба на резултатите“.