Македонија

Делавекурас: Предлозите на Нимиц се презентираат на англиски

Во однос на шпекулациите за тоа каде ќе стои георгафската одредница, тој рече дека работен јазик на преговорите во Обединетите Нации е англиски така што и идеите и предлозите на Нимиц се презентираат на англиски

Слета авионот со Тарчуловски

На аеродромот се собрани членови на неговото семјство, пријатели и поддржувачи, како и голем број граѓани кои сакаат лично да го поздрават и да му посакаат добредојде


Скандалозните учебници ќе се поправаат во Кембриџ

За овие скандалозни грешки во учебниците, од Министерството за образование и наука велат дека учебникот од Биљана Живковиќ бил одобрен во 2009 година и дека досега немало забелешки за неговата содржина
Награда „Никола Младенов“ за„Вработувања по партиски список“

Во конкункенција од триестина стории првата награда ја доби тимот на новинари од ТВ Алфа, Љубиша Арсиќ, Пандорче Антеска и Бојан Стојановски за серијата прилози на тема „Вработувања по партиски список“


Кавга во ДИК за Центар

Жестока расправа меѓу членовите на ДИК предизвика приговорот од ВМРО – ДПМНЕ за гласачко место со број 2844. Станување од место и напуштање на седницата во момент пред да започне гласањето…