Македонија

Грипот зема замав

За само една недела повеќе од двојно е зголемен бројот на заболени од грип во државата соопштуваат од Институтот за јавно здравје.


Грипот зема замав

За само една недела повеќе од двојно е зголемен бројот на заболени од грип во државата соопштуваат од Институтот за јавно здравје.


ДЕН згасна од финансиски причини

Весникот ДЕН денеска не се појави во трафиките. Директорот Јован Јовчевски вчера попладне симболично ги изгаснал светлата во редакцијата, како знак дека весникот повеќе нема да излегува.


ДЕН згасна од финансиски причини

Весникот ДЕН денеска не се појави во трафиките. Директорот Јован Јовчевски вчера попладне симболично ги изгаснал светлата во редакцијата, како знак дека весникот повеќе нема да излегува.


Повреден работник во експлозија во ОКТА

Еден работник е тешко повреден во експлозија во скопската рафинерија ОКТА. 54-годишниот В.П, се здобил со изгореници од втор степен, откако пукнал вентилот кој се обидувал да го поправи.


Повреден работник во експлозија во ОКТА

Еден работник е тешко повреден во експлозија во скопската рафинерија ОКТА. 54-годишниот В.П, се здобил со изгореници од втор степен, откако пукнал вентилот кој се обидувал да го поправи.


Поради притисоци „Вест“ повлече анкета

Притисоците се од надвор, потврди за НОВА уредникот на весникот, Горан Михајловски, кој вели „во услови на вакво судство и вакви закони, како и во ваква констелација на односи во општеството, ние решивме да ја заштитиме редакцијата“.


Поради притисоци „Вест“ повлече анкета

Притисоците се од надвор, потврди за НОВА уредникот на весникот, Горан Михајловски, кој вели „во услови на вакво судство и вакви закони, како и во ваква констелација на односи во општеството, ние решивме да ја заштитиме редакцијата“.


Бакојани: Нема политичка волја за решение за името

– Проблемот е што во моментов нема пројавена политичка волја за решение на спорот со името од актуелната влада на поранешната југословенска Република Македонија, изјави поранешната шефица на грчката дипломатија Дора Бакојани.


Бакојани: Нема политичка волја за решение за името

– Проблемот е што во моментов нема пројавена политичка волја за решение на спорот со името од актуелната влада на поранешната југословенска Република Македонија, изјави поранешната шефица на грчката дипломатија Дора Бакојани.