Македонија

Експерти ги чешлаат документите од незавршениот објект во Бардовци

Министерството за здравство ја чешла документацијата од Проектната единица задолжена за реконструкција на два објекти во Психијатриската болница во Брадовци за што е земен кредит кредит од три милиони евра Централна Европската Банка, а фирмата изведувач тужи и си ги бара парите


Топлотен бран во Македонија

Според најавата на метео-алармот од Управата за хидрометеоролошки работи, во текот на денешниот ден територијата на целата држава ќе биде зафатена со температури од жолта (алертна) фаза


Премиерот Заев ја потпиша Мостарската повелба за мир

Претседавачот на Советот на министри на БиХ Денис Звиздиќ синоќа во Мостар на македонскиот премиер Зоран Заев му ја врачи наградата „Мostar Peace Connection“ како благодарност за придонесот за воспоставување регионална соработка
Заев-Звидзиќ: Македонија и БиХ имаад отворен пат за добра иднина

Премиерот Зоран Заев, придружуван од министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, за земјоделство Љупчо Николовски, за економија Крешник Бектеши, за култура Роберт Алаѓозовски, и министерот…