Македонија
Цивил: Граѓаните пријавуваат притисоци

Граѓани од неколку општини во Македонија се јавиле деновиве во Цивил за да пријават дека ним лично, или на нивни блиски, им се врши голем притисок за да го дадат нивниот глас за еден или друг кандидат за градоначалник
ВМРО -НП: Со новите кредити Македонија се поблиску до Кипар

Според анализата на ВМРО Народна партија, ако задолжување на Владата спрема македонските банки продолжи со ова темпо до крајот на годината во Македонија ќе биде применет кипарскиот модел на санација.Комисијата за заштита од дискриминација неефикасно работи

Индикативно е тоа што Комисијата се нема изјаснето за два активни случаи против дневниот весник „Вечер“, за кој мрежата преку своите претставки укажува на водење хомофобична уредничка политика