МакедонијаАнѓушев: Нема канализации ама има споменици од милиони евра

Според вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев, Македонија е исклучително нерамномерно регионално развиена. „Само 18 отсто од населението е покриено со канализациска мрежа, а во…


САД ќе донира опрема вредна 200.000 долари за македонските институции

Соединетите Американски Држави како дел од долгогодишната соработка со Владата на Македонија ќе донира опрема за македонските институции  за зајакнување на граничната безбедност и спроведување…
Османи очекува конкретни чекори од ЕУ за влез на Македонија

– Делот три е во финална фаза на имплементација, која треба да биде крунисана со одржување на веродостојни и кредибилни избори. Успешната реализација од делот три од планот очекуваме да заврши со отстранување на условувањето на препораката, што е прв чекор за добивање датум за преговори за полноправно членство – рече Османи.Предлог-законот за амнестија е усвоен од Владата

Министерот Саљији објаснил и дека со предложениот текст на закон не се предвидува амнестија за лица правосилно осудени на казна доживотен затвор, како и за сторители на кривично дело „убиство“